VIDEO Viitură semnalată în satul Vârtop din județul Constanța. Mai multe mașini au fost în pericol să fie luate de râul format pe ulițele satului

Viitură în satul Vârtop, județul Constanța
Viitură în satul Vârtop, județul Constanța

O viitură a fost semnalată că ar fi avut loc, duminică dup-amiază, în zona satului Vârtop, de pe raza comunei constănțene Albești, în urma unei ploi torențiale, mai multe mașini fiind în pericol să fie luate de râul format în numai câteva minute pe străzile din sat.

„Chiar acum, viitură în sat Vârtop, comuna Albești, județul Constanța. Filmarea este preluată din online, însă efectele ploilor – între 50 – 80 de litri pe metru pătrat – se văd cu ochiul liber. Viteza vântului este de asemenea mare – 70 – 80 km/oră. Intrăm în Comitetul Județean de Situații de Urgență pe tema codului portocaliu de precipitații”, a transmis pe pagina sa de Facebook Bogdan Bola, directorul general al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Portocaliu de ploi torențiale, grindină și vânt puternic, valabil până luni dimineață, la ora 03.00. Astfel, în după-amiaza zilei de duminică, 14 iunie, și în prima parte a nopții de duminică spre luni, în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, Dobrogea și Oltenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50 – 80 l/mp.

Vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelii, intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 70 – 80 km/h, și frecvente descărcări electrice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*