VIDEO Desfăşurare impresionantă de forțe în căutarea unui pescar dat dispărut în Marea Neagră

Misiunea de căutare s-a făcut atât pe apă cât din din aer.

Polițiștii de frontieră, pompierii militari și reprezentanți ai Agenției Române de Salvare a vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), desfășoară, la această oră, ample operațiuni pentru găsirea unui pescar, în vârstă de 70 de ani, dat dispărut în Marea Neagră.

„Am fost solicitați să intervenim pentru căutarea unei persoane posibil dispărută în mare, ieșită în larg cu o ambarcațiune, în jurul orei 6.00. Intervine ambarcațiunea CBRN și o ambarcațiune de la MRCC. Este vorba despre un bărbat care are aproximativ 70 de ani”, au transmis reprezentanții ISU „Dobrogea”.

Ulterior, din cauza mării agitate, ambarcațiunea CBRN, care este de dimensiuni mai mici, a fost nevoită să se retragă la mal, dar în zona de căutare a fost trimis elicopterul SMURD.

„Ambarcațiunea CBRN s-a retras de la căutare din cauza mării foarte agitate. De asemenea, avem în sprijin elicopterul SMURD care execută misiuni de căutare ale ambarcațiunii și persoanei dispărute”, au precizat pompierii constănțeni.

Totodată, în momentul de față, în zona de căutare se află și o navă a Gărzii de Coastă, precum și o ambarcațiune de la ARSVOM.

„Căutările vor continua până la lăsarea întunericului”, au spus și reprezentanții Gărzii de Coastă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*