O tânără însărcinată, suspectă de COVID-19, a primit confirmarea infectării în timp ce era la plimbare în zona Cireșica, împreună cu două prietene, cu care ar fi trebuit să stea în izolare

COVID - 19 în județul Constanța. FOTO Pixabay

Trei tinere care au revenit în țară din Praga și care trebuiau să stea în izolare la domiciliu au ieșit să se plimbe prin oraș de a doua zi de când au ajuns în municipiul Constanța. Erau pe stradă când una dintre ele, însărcinată, a primit telefon de la DSP Constanța că este pozitiv COVID-19.

La începutul lunii aprilie, trei tinere din Constanța s-au întors în țară după o călătorie în Praga. Când se aflau în zona Timișoarei, uneia dintre ele, în vârstă de 25 de ani, care era însărcinată, i s-a făcut rău și a mers la spital. În urma consultului medical s-a stabilit că sarcina era fără probleme, dar pentru că prezenta simptome specifice COVID-19, i s-au recoltat probe și i s-a pus în vedere, atât ei cât și celor care o însoțeau, să se izoleze la domiciliu.

Ajunse acasă, potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, cele trei au ieșit chiar de a doua zi la plimbare. Se aflau pe stradă când tânăra însărcinată a fost sunată de cei de la Direcția de Sănătate Publică și i s-a comunicat faptul că testul i-a ieșit pozitiv la COVID-19.

A fost luată de pe stradă de către echipajul medical și internată la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în timp ce prietenele sale au fost băgate în carantină instituționalizată.

Tânăra însărcinată a susținut în fața anchetatorilor că de fapt i s-a făcut rău în casă și ieșise din casă pentru a se deplasa la spital.

Pe numele său a fost deschis un dosar de cercetare penală, cauză înregistrată pe 9 aprilie, cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 al. 1 Cod penal, ancheta fiind efectuată sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, de către organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Secției 2 Poliție Constanța, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*