O tânără însărcinată, suspectă de COVID-19, a primit confirmarea infectării în timp ce era la plimbare în zona Cireșica, împreună cu două prietene, cu care ar fi trebuit să stea în izolare

COVID - 19 în județul Constanța. FOTO Pixabay

Trei tinere care au revenit în țară din Praga și care trebuiau să stea în izolare la domiciliu au ieșit să se plimbe prin oraș de a doua zi de când au ajuns în municipiul Constanța. Erau pe stradă când una dintre ele, însărcinată, a primit telefon de la DSP Constanța că este pozitiv COVID-19.

La începutul lunii aprilie, trei tinere din Constanța s-au întors în țară după o călătorie în Praga. Când se aflau în zona Timișoarei, uneia dintre ele, în vârstă de 25 de ani, care era însărcinată, i s-a făcut rău și a mers la spital. În urma consultului medical s-a stabilit că sarcina era fără probleme, dar pentru că prezenta simptome specifice COVID-19, i s-au recoltat probe și i s-a pus în vedere, atât ei cât și celor care o însoțeau, să se izoleze la domiciliu.

Ajunse acasă, potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, cele trei au ieșit chiar de a doua zi la plimbare. Se aflau pe stradă când tânăra însărcinată a fost sunată de cei de la Direcția de Sănătate Publică și i s-a comunicat faptul că testul i-a ieșit pozitiv la COVID-19.

A fost luată de pe stradă de către echipajul medical și internată la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în timp ce prietenele sale au fost băgate în carantină instituționalizată.

Tânăra însărcinată a susținut în fața anchetatorilor că de fapt i s-a făcut rău în casă și ieșise din casă pentru a se deplasa la spital.

Pe numele său a fost deschis un dosar de cercetare penală, cauză înregistrată pe 9 aprilie, cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 al. 1 Cod penal, ancheta fiind efectuată sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, de către organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Secției 2 Poliție Constanța, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*