FOTO VIDEO Valurile mari din ultimele zile au erodat o bună porțiune din plaja din stațiunea Mamaia

Valurile mari din ultimele zile au erodat o bună porțiune din plaja din stațiunea Mamaia. FOTO: Florin Boboc

O porțiune din plaja lărgită din stațiunea Mamaia, contestată de altfel îndelung de turiști, a fost deja înghițită de mare. Fenomenul s-a petrecut în ultimele zile și a fost cauzat de valurile mari ale mării.

În zona Rex din stațiunea Mamaia, valurile puternice care au lovit țărmul au săpat până la un metru în malul de nisip, iar acum plaja arată ca o minifaleză. Specialiștii spun că este un fenomen absolut natural, ce se petrece pe toate plajele, și îl numesc „cliffing”.

Specialiștii au anticipat, de altfel, această situație și au anunțat încă de când a fost finalizat procesul de lărgire a plajelor că marea își va lua înapoi o parte din nisip. Ei susțineau la momentul respectiv că în câțiva ani, în unele zone, marea ar putea înghiți până la jumătate din porțiunea de plajă ce a fost lărgită. Nisipul atras de valuri se va așeza însă în zona țărmului, astfel că, în curând, turiștii vor avea parte de un nisip mai fin pe plajă, dar și o intrare în mare mai lină.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Alertă maximă la mare: Plaja lărgită din Mamaia, înghițită de valuri uriașe – Cum va arăta la vară – FOTO&VIDEO – Bistos Cluj -Stiri
  2. Alertă maximă la mare: Plaja lărgită din Mamaia, înghițită de valuri uriașe – Cum va arăta la vară – FOTO&VIDEO | Comunicate.info

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*