VIDEO Șarlatanii din Constanța s-au reprofilat: „metoda accidentul“ s-a transformat în „metoda coronavirus“

Adolescenți cercetați penal după ce au furat telefoane mobile dintr-un magazin din Constanța

După ce „metoda accidentul“ a făcut mii de victime, escrocii s-au reprofilat și s-au adaptat vremurilor actuale. În cursul zilei de 7 aprilie în jurul orei 15.30, polițiștii Secției 5 au fost sesizați de către o femeie, de 44 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune.

În urma cercetărilor a reieșit faptul că femeia a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi fratele acesteia și care i-a comunicat faptul că, în timp ce se afla la locul de muncă, i s-ar fi făcut rău și ar fi ajuns la spital, fiind diagnosticat cu COVID-19. În acest context, bărbatului i s-ar fi solicitat suma de 20.000 de lei pentru a achiziționa un aparat de ventilație.

Femeia i-a spus apelantului că nu are suma de bani cerută, iar acesta ar fi insistat, spunând că va reveni mai târziu cu un telefon.

Între timp, femeia a luat legătura cu fratele său, dându-și seama ca a fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune.

Deși, în acest caz, nu a fost creat niciun prejudiciu material, această metodă are un impact emoțional foarte mare asupra victimelor.

În acest context, polițiștii constănțeni vă recomandă:

  • nu oferiți niciun fel de date personale prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor;
  • nu trimiteți sume de bani unor persoane necunoscute, indiferent de pretextul acestora;
  • sesizați cea mai apropiată secție de poliție sau apelați 112 dacă aveți suspiciunea că ați putea fi victimă a unei infracțiuni de înșelăciune.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*