VIDEO Șarlatanii din Constanța s-au reprofilat: „metoda accidentul“ s-a transformat în „metoda coronavirus“

Înșelătorii prin metoda Accidentul. FOTO Clique Images

După ce „metoda accidentul“ a făcut mii de victime, escrocii s-au reprofilat și s-au adaptat vremurilor actuale. În cursul zilei de 7 aprilie în jurul orei 15.30, polițiștii Secției 5 au fost sesizați de către o femeie, de 44 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune.

În urma cercetărilor a reieșit faptul că femeia a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi fratele acesteia și care i-a comunicat faptul că, în timp ce se afla la locul de muncă, i s-ar fi făcut rău și ar fi ajuns la spital, fiind diagnosticat cu COVID-19. În acest context, bărbatului i s-ar fi solicitat suma de 20.000 de lei pentru a achiziționa un aparat de ventilație.

Femeia i-a spus apelantului că nu are suma de bani cerută, iar acesta ar fi insistat, spunând că va reveni mai târziu cu un telefon.

Între timp, femeia a luat legătura cu fratele său, dându-și seama ca a fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune.

Deși, în acest caz, nu a fost creat niciun prejudiciu material, această metodă are un impact emoțional foarte mare asupra victimelor.

În acest context, polițiștii constănțeni vă recomandă:

  • nu oferiți niciun fel de date personale prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor;
  • nu trimiteți sume de bani unor persoane necunoscute, indiferent de pretextul acestora;
  • sesizați cea mai apropiată secție de poliție sau apelați 112 dacă aveți suspiciunea că ați putea fi victimă a unei infracțiuni de înșelăciune.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*