VIDEO Nouă tone de substanțe periculoase pentru mediu, descoperite de polițiștii de frontieră constănțeni

Nouă tone de substanțe periculoase pentru mediu, descoperite de polițiștii de frontieră constănțeni

Polițiștii de frontieră constănțeni, împreună cu lucrătorii vamali și reprezentanți ai Gărzii de Mediu Constanța, au descoperit, în Portul Constanța Sud Agigea, un automărfar încărcat cu butelii gaz fluorurat, sosit din Turcia.

Potrivit Gărzii de Coastă, în baza unor informații, polițiștii de frontieră, lucrătorii vamali din cadrul Biroului Constanța Sud și reprezentanți ai Gărzii de Mediu Constanța au efectuat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, un control în Portul Constanța Sud Agigea asupra mărfurilor dintr-un automarfar sosit din Turcia.

„În urma controlului au fost descoperite 1.300 de butelii, ce conțin nouă tone de gaze periculoase pentru mediu, cu potențial distrugător asupra stratului de ozon, substanțe care sunt interzise pe teritoriul României și al Uniunii Europene”, au precizat reprezentanţii Gărzii de Coastă.


Buteliile cu gaz, în valoare de aproximativ 900.000 de lei, împreună cu ansamblul rutier, au fost sigilate de către autoritățile vamale, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul și tranzitul de substanțe și preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*