VIDEO Noua clădire a Delfinariului Constanța este aproape gata să-și primească vizitatorii

Noul Delfinariu din Constanța. FOTO Claboo Media
Noul Delfinariu din Constanța. FOTO Claboo Media

Delfinariul Constanța intră în această primăvară în haine noi. Noua clădire, construită pe locul bazinului descoperit vechi de aproape 40 ani, este gata să-și primească vizitatorii.

Vechiul Delfinariu de vară avea 600 locuri în gradene. Modernizarea a fost făcută cu o finanțare de la Consiliul Județean Constanța, Ministerul Dezvoltării și cu fonduri europene. Numărul de locuri crește în acest fel de la 600 la 1300 de scaune individuale.

Dar turiștii sau vizitatorii din Constanța nu sunt singurii care au de câștigat din această investiție. Delfinii vor avea și ei o casă nouă.

“S-a anvelopat bazinul ceea ce înseamnă că aceasta va fi funcțional pe timpul sezonului rece, ceea ce nu se întâmpla până acum. El se folosea din iunie până în octombrie, după care biologia delfinilor nu permitea menținerea lor în bazinul descoperit. Bineînțeles că nici vizitatorii nu puteau sta să îi vadă pe ei în condițiile frigului iernii.

Avem două bazine pentru delfini acum: unul de vară, unul de iarnă, ceea ce este și neeconomic, costisitor la întreținere și limitează și oferta noastră pentru că nu putem ține atâtea specii de mamifere așa cum ne-am dorit”, a explicat directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, dr. Adrian Bîlbă.

Recepția construcției va fi la sfârșitul lunii februarie și imediat după aceea încep reparațiile bazinului. Delfinii vor fi mutați la începutul primăverii 2016.

Bazinul vechi, cel în care Delfinii își fac acum reprezentațiile zilnice va intra și el în restaurare și va fi transformat în reședința leilor de mare.

Doctorul Adrian Bîlbă spune că, din această vară, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii va avea patru bazine în care vizitatorii vor putea să vadă 4 specii diferite de animale marine: delfini, lei de mare, foci și pinguini.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*