VIDEO Moș Crăciun a venit călare la hipodromul din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța

Moș Crăciun a venit călare pentru copiii ce fac hipoterapie. FOTO Captură video

Hipodromul din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța a fost în weekend, gazda unei altfel de serbare de Crăciun. Au participat aproximativ 40 de copii, cu familiile lor, iar Moș Crăciun a venit călare pe un cal negru, un pur sânge arab, încărcat cu daruri.

În Centrul de Echitație din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, câteva zeci de copii și tineri încearcă să-și învingă dizabilitățile cu ajutorul cailor. Hipoterapia este un termen care înglobează lumea cailor în sesiuni de tratament cu ajutorul terapiei fizice, oferind o îngrijire totală a copiilor. Mersul pe cal acționează asupra organismului uman în două feluri: psihogen și mecanic.

Duminică,  micuții au adus felicitări confecționate de ei special pentru Gloria, o iapă scandinavă, robustă, dar mai scundă decât caii obișnuiți, docilă și iubitoare de copii. Gloria este calul ce îi ajută pe aceștia să dobândească autonomie motrică, să conștientizeze mișcarea, spațialitatea și propria lor corporalitate, să dobândească echilibru fizic și emoțional, să dezvolte empatie, iar în cele din urmă să dobândească abilități psihosociale. Cadourile pentru Gloria au fost prinse cu bolduri de un panou pentru a putea fi admirate de toată lumea.

O parte dintre micii invitați și-au demonstrat apoi abilitățile deprinse în cadrul orelor de terapie, ajutați de prietena lor Gloria. Spre final, a apărut și Moș Crăciun, tot călare, pe un pur sânge arab, negru tăciune, încărcat cu daruri. Manifestarea a fost coordonată de Olga Dimancea, psiholog și specialist în hipoterapie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*