VIDEO Medicul Sorin Rugină, prima persoană imunizată la Constanța în cadrul campaniei de vaccinare anti-COVID19

Medicul Sorin Rugină, prima persoană imunizată la Constanța în cadrul campaniei de vaccinare anti-COVID19. FOTO captura video

Medicul Sorin Rugină a fost prima persoană imunizată din județul Constanța în cadrul campaniei de vaccinare anti-COVID19. Alte peste 150 de cadre medicale din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța vor fi imunizate, duminică, 27 decembrie, în baza tranșei simbolice de 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 primită de România.

Vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape, în care vor fi imunizate grupele populaționale, după cum urmează:

  • Etapa I – lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat (în județul Constanța sunt incluse 6 spitale: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Gafencu” Constanța, Spitalul Municipal Medgidia și Spitalul Municipal Mangalia);
  • Etapa a II-a – populația cu grad ridicat de risc, lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale;
  • Etapa a III-a – populația generală.

După vaccinare, medicul Sorin Rugină a menționat ca posibile reacții adverse ale vaccinării cefaleea, stare de oboseală ori febra, dar, potrivit acestuia, reacțiile majore pot apărea mai ales la revaccinare.

În schema inițială, pentru etapele II și III, la nivelul județului Constanța a fost estimat un număr maxim de 36 de centre de vaccinare, dintre care 17 în municipiul Constanța. În urma analizelor făcute de specialiști, este posibil ca numărul centrelor să se modifice. O situație finală a centrelor de vaccinare va fi comunicată ulterior.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*