VIDEO Masca de protecție devine obligatorie la Cumpăna, au anunțat autoritățile locale

Comuna Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Pentru a-i proteja pe toți locuitorii din Cumpăna, s-a hotărât în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență la nivelul comunei ca toți locuitorii care merg în spații publice, la magazine, la farmacie, etc, să poarte mască de protecție.

În comuna Cumpăna, în acest moment există două persoane confirmate pozitiv COVID-19 – a doua chiar în cursul zilei de 8 aprilie și 82 de persoane izolate la domiciliu care locuiesc pe 26 de străzi din localitate. A doua persoană confirmată pozitiv este internată în acest moment la Spitalul de Boli Infecțioase și este ținută sub observație de medici.

„Dragii mei! Știu că este o situație foarte grea pentru fiecare dintre noi, știu că este greu de suportat și că această pandemie ne ridică multe probleme, însă numai cu răbdare și numai respectând toate măsurile de protecție și cele impuse de autorități ne vom relua viața de până acum. Este foarte important pentru sănătatea tuturor și pentru a evita îmbolnăvirile! Știu că se găsesc greu, că sunt foarte scumpe, că toți profită acum de această situație însă trebuie să facem un efort pentru a ne proteja.
Dragii mei, vă rog, fiți îngăduitori, fiți răbdători și împreună să ne rugăm Domnului să trecem peste această încercare“, a transmis primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Primăria Cumpăna a pus în vedere agenților economici ce își desfășoară activitatea pe raza comunei – magazine alimentare, carmangerii, să respecte prevederile ordonanțelor militare, precum și cele luate la nivel local în baza acestora.

Astfel, aceștia au obligațiile următoare:

  • interzicerea accesului persoanelor care nu poartă mijloacele minime de protecție, în special măști și după caz mănuși,
  • permiterea accesului persoanelor care, chiar dacă nu dispun de măști medicale, utilizează astfel de mijloace cum ar fi măști confecționare din material textil, șaluri, eșarfe, pentru protejarea căilor respiratorii (nas și gură)
  • asigurarea mijloacelor de protecție menționate la primul punct pentru angajații care își desfășoară activitatea în locațiile pe care le dețin pe teritoriul comunei
  • asigurarea, la intrarea în aceste locații, a materialelor de igienă (alcool sanitar, gel dezinfectant) pe care cumpărătorii le vor folosi pentru igienizarea mâinilor

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*