VIDEO Inedit O plimbare prin Mamaia, în urmă cu 19 ani. Cum arăta stațiunea nesufocată de construcții

Stațiunea Mamaia în anul 1999. FOTO Captură Video
Stațiunea Mamaia în anul 1999. FOTO Captură Video

E greu de crezut, dar pe 9 iulie 1999, adică fix acum 19 ani, stațiunea Mamaia avea o cu totul altă imagine.

Ca să pictăm tabloul social-politic al vremurilor, trebuie spus că aceste imagini au fost filmate înainte ca Radu Mazăre să câștige primul său mandat de primar la Constanța.

Video postat de David Hadaller surprinde o plimbare cu Dacia pe bulevardul Mamaia din oraș și apoi o continuare a traseului în prima parte a stațiunii.

Pe drum putem să observăm un Bulevard Mamaia fără clădiri mai mari de 4 etaje, un McDonald’s aproape gol situat lângă intrarea de la Delfinariul Constanța. Zona de pe partea stângă a bulevardului era străjuită doar de arbori înalți și nu de clădiri precum Lake View sau Pavilionul Expozițional. Cine trecea pe acolo putea să vadă lacul Tăbăcărie.

Același peisaj natural, ne-umbrit de clădiri haotice este și în stațiunea Mamaia. Cine reface acum același traseu aproape că nu mai vede lacul Siutghiol sau marea din cauza construcțiilor – unele de peste 8 etaje. Nici măcar parcul acvatic Aqua Magic, Telegondola sau pasarelele nu existau în 1999. În locul lor era o stațiune Mamaia verde și aerisită – numai bună pentru un turism de calitate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*