FOTO VIDEO Dosare penale pentru doi tineri care au refuzat să oprească la semnalul unui echipaj al Poliției Rutiere Constanța

Bărbat reținut după ce a amenințat luptători din trupele speciale aflați într-o misiune. FOTO cu rol ilustrativ

Doi tineri s-au ales cu dosare de cercetare penală după ce au refuzat să oprească la semnalul unui echipaj al Poliției Rutiere, iar în timp ce erau urmăriți de oameni legii, unul dintre ei l-a înlocuit pe celălalt la volan.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Constanța, în cursul nopții de 18 spre 19 mai, un echipaj al Poliției Rutiere a observat pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța, în zona intersecției cu strada Baba Novac, un autoturism suspect, în interiorul căruia se aflau doi tineri. Aceștia au refuzat să oprească la semnalul agenților și și-au continuat drumul, iar în timpul urmăririi ce a urmat, oamenii legii au observat cum unul dintre ei îl înlocuiește pe celălalt la volan.

Puțin mai târziu, în dreptul complexului comercial VIVO, autoturismul a fost oprit, iar agenții au constatat că tânărul aflat în acel moment pe scaunul șoferului avea o alcoolemie de 0,80 mg/litru alcool pur în aerul expirat. În cazul tânărului ce se aflase inițial la volan, în urma solicitării de a se supune testării cu aparatul etilotest, precum și recoltării de probe biologice, pentru a se stabili alcoolemia, acesta a refuzat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei și conducere fără permis, respectiv pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*