VIDEO Constanța, pradă gerului. Primăria ne sfătuiește să rămânem în case

Autobuze în zăpada din Constanța
Autobuze în zăpada din Constanța

Primăria Constanța a uitat să-și facă treaba în week-end-ul cu vreme rea. Nu o spunem noi, ci toți constănțenii care au avut curajul să iasă pe străzile din municipiu. În timp ce autoritățile ne sfătuiesc să nu ieșim cu mașinile din parcare și să mergem cu autobuzele RATC, mașinile regiei patinează pe bulevardele pe care nu a fost aruncat material derapant. Imaginile surprinse de un constănțean duminică după-amiază sunt relevante.

Mai grav este că primarul Decebal Făgădău și viceprimarii săi nu și-au făcut apariția în toate aceste zile. Instituția s-a mulțumit cu difuzarea a două comunicate de presă în care caută mai mult scuze pentru cele întâmplate. În plus, nu a fost transmisă nicio statistică referitoare la numărul de strazi blocate/deblocate și la incidentele produse în Constanța.

Primăria Municipiului Constanța aduce la cunoştință următoarele:

1. Căldura şi apa caldă sunt furnizate în regim normal.
2. Transportul în comun se efectuează, în condiții de iarnă, cu 86 de autobuze. Începând de mâine, transportul public va fi suplimentat cu 40 de autobuze, frecvența de circulație fiind de circa 10 minute. Gratuitatea pentru transportul în comun va fi prelungită până când prognoza meteorologică se va ameliora.
3. Recomandăm constănțenilor să folosească mijloacele de transport în comun, să evite folosirea autoturismelor, iar în cazul în care le folosesc, să nu blocheze căile de acces, intersecțiile şi să nu parcheze în zonele de acțiune a utilajelor de deszăpezire.
4. Pe străzile și bulevardele din oraș se circulă în condiții de iarnă grea. Toate utilajele acționează în permanență pentru îndepărtarea stratului de zăpadă și împrăștierea de material antiderapant atât pe artere principale cât şi pe cele secundare.
5. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile groapa de gunoi de la Ovidiu, nu a funcționat în ultimele 3 zile, fapt care a influențat negativ graficele de colectarea a gunoiului menajer. Începând de astazi, situația s-a remediat reluîndu-se activitatea de colectare, sortare şi transport către D.E.D.M.I. Ovidiu.
6. La adapostul pentru persoanele fără locuință se află în prezent 26 de oameni. La căminul liceului cu program sportiv ,,Nicolae Rotaru” sunt adăpostite 16 persoane, care sunt blocate şi nevoite să rămână în Constanța. Toate persoanele au beneficiat de cazare şi masă gratuite.
7. Reprezentanții tuturor instituțiilor implicate în acțiunile de deszăpezire, care acționează în teren, primesc din partea municipalității ceaiuri calde.
8. Reamintim ca luni, 09.01 şi marți, 10.01.2017, cursurile din cadrul unităților de învățământ de pe raza municipiului Constanța vor fi suspendate.
9. Rugăm instituțiile publice, persoanele fizice şi juridice să asigure îndepărtarea zăpezii şi gheții din zona imobilelor în care îşi desfăşoară activitatea sau locuiesc şi să le depoziteze în afara părții carosabile şi în alte locuri în care circulația pietonală să nu fie afectată.

Vă reamintim faptul că orice problemă poate fi semnalată permanent de constănțeni la numerele de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;
Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0241/48.81.71; 0722.54.53.66;
Dispecerat Serviciul Inspectorat Protecție Civilă – 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08;
Dispecerat Poliția Locală – 0241/48.42.05.
Sesizări, imagini, filmulețe prin whats app la numărul 0740304993.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. În stații sunt nămeți de zăpadă, vorbesc de statia de la piața CET, cum suplimentează am stat in stație 20 de minute la 101C???

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*