VIDEO Barjă plină cu peste 1.000 de tone de deșeuri, descoperită în Portul Constanța Sud

Barjă plină cu peste 1.000 de tone de deșeuri, descoperită în Portul Constanța Sud. FOTO Garda de Mediu

Comisarii din cadrul Comisariatului Județean Constanța al Gărzii de Mediu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Coastă și ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea, au descoperit, în urma unui control efectuat la o barjă peste o mie de tone de deșeuri, aflate, ilegal, în tranzit pe teritoriul țării noastre.

Potrivit Gărzii de Mediu, barja era încărcată cu 1054,619 tone deșeuri, declarate fier și oțel provenite din construcții și demolări, dar în realitatea în amestec cu deșeuri provenite de la dezmembrări auto, DEEE-uri, deșeuri textile, deșeuri plastic, lemn. Deșeurile erau expediate din Serbia cu destinația Turcia, cu tranzit pe teritoriul României.

„Conform prevederilor Regulamentului 1013 /2006 se interzice tranzitul pe teritoriul României deoarece conținutul încărcăturii nu corespunde cu datele înscrise în documentul însoțitor Anexa VII”, au precizat reprezentanții GNM Constanța.

Prin urmare nu s-a permis efectuarea tranzitului deșeurilor pe teritoriul României și s-a dispus returnarea acestora în tara de expediție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*