VIDEO Bărbat din Belarus care plutea pe o barcă improvizată, pe Marea Neagră, salvat de poliţiştii de frontieră

Bărbat din Belarus salvat de polițiștii de frontieră
Bărbat din Belarus salvat de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit pentru salvarea unui cetățean din Belarus, care se afla pe o barcă improvizată, ce plutea în derivă pe Marea Neagră.

În data de 03.07.2016, ora 23.11, a fost detectată, cu ajutorul sistemului de supraveghere SCOMAR, o ambarcaţiune de mici dimensiuni ce plutea în derivă la aproximativ 12 mile marine, pe direcția localității Mangalia.

Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit cu ambarcaţiunea MAI 2114 din cadrul G.N. Mangalia și au identificat o barcă improvizată (construită pe un corp de lotcă, cu acoperiş, catarg cu pânză şi bidoane) în care se afla o persoană de sex masculin.

Bărbatul a fost adus la bordul navei poliției de frontieră şi deoarece prezenta semne de deshidratare și hipotermie a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar ambarcaţiunea a fost remorcată până în portul Mangalia.

În urma verificărilor s-a constatat că persoana în cauză este cetăţeanul din Belarus G.V., în vârstă de 56 de ani, care a declarat că a plecat din Ucraina, de pe o plajă aflată la 30 kilometri de Odessa, la sfârșitul lunii trecute, la bordul mijlocului naval improvizat, și intenționa să ajungă în America de Sud.

Bărbatul, care a fost externat și se află în afara oricărui pericol, a fost predat astăzi Serviciului pentru Imigrări Constanța pentru continuarea cercetărilor. În cauză poliţiştii de frontieră constănţeni fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*