VIDEO Autoturism folosit la comiterea unui furt dintr-un bancomat, descoperit pe fundul lacului Tașaul din județul Constanța

Polițiștii au depistat autoturismul care ar fi fost folosit la spargerea de bancomat de la Lumina. FOTO IPJ Constanța
Polițiștii au depistat autoturismul care ar fi fost folosit la spargerea de bancomat de la Lumina. FOTO IPJ Constanța

Un autoturism ce a fost folosit la comiterea unui furt dintr-un bancomat, comis la sfârșitul lunii februarie în comuna Lumina, a fost descoperit pe fundul lacului Tașaul din județul Constanța.

Potrivit Poliției Județene Constanța, polițiști din cadrul Serviciului  Investigații Criminale au depistat autoturismul care ar fi fost folosit la comiterea faptei în lacul Tașaul, iar în cursul zilei de marți, 26 mai, acesta a fost recuperat cu ajutorul scafandrilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.

Fapta a fost comisă la data de 26 februarie, când un bărbat ar fi distrus, prin utilizarea unei substanțe explozive, un bancomat din incinta unei societăţi comerciale din localitatea Lumina și ar fi sustras cutii în care erau depozitate sume de bani. Se pare că acesta a folosit un amestec de acetilenă pentru a provoca explozia. În momentul furtului, în bancomat se afla suma de aproximativ 100.000 de lei, din care au dispărut 60.000 de lei, paguba nefiind recuperată.

Polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat, în data de 21 mai, o percheziție domiciliară pe raza localității Culmea din județul Constanța. În urma administrării probatoriului în cauză, un bărbat, de 36 de ani, a fost reținut de polițiști, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, furt calificat și nerespectarea regimului materiilor explozive. La data de 22 mai, acesta a fost prezentat instanței de judecată, care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii împrejurărilor și a implicației tuturor persoanelor participante.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*