VIDEO 20 martie, zi cu semnificație aparte pentru ovidieni! Este ziua de naștere a poetului Publius Ovidius Naso!

Duminică 20 martie, cu ocazia serbării zilei de naștere a poetului Ovidius, Primăria orașului Ovidiu a pregătit o serie de evenimente culturale dedicate acestuia.

„Astăzi, 20 martie, noi, ovidienii, comemorăm omul, poetul și arta celui al cărui nume îl purtăm – Ovidiu (Publius Ovidius Naso), fiind singurul oraș din lume ce poartă numele poetului latin. Transmitem un gând bun din partea tuturor ovidienilor, către cetățenii din orașul Sulmona (Italia), locul unde Ovidius s-a născut, cu care suntem înfrățiți, dar și constănțenilor, frați cu locuitorii Sulmonei din anul 1968. Să ne ajute Bunul Dumnezeu să trăim în pace și înțelegere”, a spus cu această ocazie primarul George Scupra.

Cu această ocazie, Primăria Ovidiu a pregătit, împreună cu elevii din oraș, o serie de manifestări cultural-artistice ce se desfășoară la ansamblul statuar din parcul „Poet Ovidiu”, la  Centrul Cultural „Elena Roizen”, Școala Gimnazială Nr.2 „Poet Ovidiu” și la Liceul Tehnologic „Ion Podaru”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*