VIDEO 20 de migranți ilegali, sirieni și irakieni, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni

20 de migranți ilegali, sirieni și irakieni, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni

Polițiștii de frontieră constănțeni au depistat, într-un microbuz înmatriculat în România, douăzeci de cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera în România din Bulgaria.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră constănțeni au declanșat luni, 28 iunie, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în jurul orei 21.00, pe comunicația dintre localitățile Strunga și Răzoare, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un microbuz, înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în care se afla un grup de 20 de cetățeni străini.

„Întrucât persoanele nu își justificau prezența în zonă au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea de verificări suplimentare. La cercetări a rezultat faptul că sunt 17 cetățeni sirieni și trei cetățeni irakieni, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 35 ani, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria”, au precizat reprezentanți ai Gărzii de Coastă.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți și intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Persoanele în cauză au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Ostrov, în baza Acordului de readmisie între România și Bulgaria.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*