VIDEO 1 decembrie – parada sărăciei prin fața ceaunului cu fasole

O masă caldă pentru persoanele nevoiașe. FOTO Adrian Boioglu
O masă caldă pentru persoanele nevoiașe. FOTO Adrian Boioglu

România nu dă dovadă că vrea să se schimbe prea curând. Felul în care s-a desfășurat 1 decembrie peste tot prin țară ne arată că sărăcia este încurajată. Oamenii bătrâni, îmbrăcați ponosit au stat la cozi câte o oră pentru a apuca o caserolă cu mâncare.

La malul mării ceremoniile au debutat cu o slujbă susținută de IPS Teodosie în fața Prefecturii. O parte dintre mai-marii și politicienii orașului s-au dus la cimitirul central pentru a lăsa o coroană. Cei mai mulți s-au retras în restaurante sau au plecat acasă.

Primăria Constanța a cheltuit 281.500 lei pentru meniul de 1 decembrie. El era destinat doar pensionarilor, dar la cozi s-au așezat constănțeni de toate vârstele. Ei au primit o porție de fasole, un carnat, zarzavat pe fasole, un castravete murat, un pahar de vin fiert sau unul de suc de fructe.

Mai darnici au fost însă oamenii de afaceri locali. Dumitru Valentin Adem, omul care deține un centru comercial în spatele pieței Tomis 3 a dat o masă cu 4000 de sarmale și sute de porții de fasole cu cârnați. Momentul, precedat de o scurtă slujbă de pomenire a victimelor din clubul Colectiv, cele din Franța și cele din avionul rusesc prăbușit în Egipt, a strâns în spatele Pieței Tomis 3 peste 300 de amărâți.

Dumitru Adem oferă astfel de mese de 1 decembrie de aproape 10 ani, iar gestul său nu este egalat de niciun om de afaceri din oraș.

Un alt politician și om de afaceri care a ales să sărbătorească Ziua Națională cu fasole și cârnați este consilierul municipal Tudorel Chesoi. El a adunat câteva zeci de localnici în spatele hotelului său de pe bulevardul I.C. Brătianu și a pornit focul sub ceaunul cu fasole.

Municipiul Constanța nu a văzut o paradă militară, dar la Medgidia acest lucru a fost punctul de atracție al zilei. Fanfara militară dar și tehnica de luptă au defilat prin fața sutelor de localnici strânși în centrul orașului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. „Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate de folos!” | Constanța News

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*