Junioarele III de la CSO Ovidiu luptă pentru calificarea la Turneul Valoare al Campionatului Național de handbal

Junioarele III de la CSO Ovidiu luptă pentru calificarea la Turneul Valoare al Campionatului Național de handbal. FOTO CS Ovidiu

Activitate intensă pentru sportivii și antrenorii Clubului Sportiv Orășenesc (CSO) Ovidiu, la început de primăvară. Calificate în Grupa Valoare 1 a Campionatului Național de handbal (care a debutat pe 12 martie), junioarele III au disputat deja două jocuri, înregistrând o victorie și o înfrângere. Astfel, tinerele handbaliste conduse de Cristina Claudia Rusali (ex-Strungaru, fosta jucătoare a CS Tomis Constanța, sub culorile căreia a jucat o finală a Challenge Cup, în sezonul 2005/2006) au întâlnit, în prima etapă, în deplasare, una dintre favoritele grupei, CSȘ Bacău, în fața căreia s-au recunoscut învinse, scor 20-36 (6-12, 5-9, 9-15). În cel de-al doilea meci, ovidencele au primit vizita celor de la CSȘ Galați, reușind să obțină maxim de puncte, scor 34-26 (10-6, 11-8, 13-12).

Conform regulamentului competiției, la acest nivel de vârstă, meciurile se dispută pe durata a trei reprize, fiecare a câte 20 de minute. În prima repriză, se joacă cu câte cinci jucătoare de câmp, plus portar, în timp ce în reprizele a doua și a treia se joacă cu câte șase jucătoare de câmp și portar. Fiecare repriză începe de la scorul de 0-0. În realizarea clasamentului, echipele primesc câte un punct pentru fiecare repriză câștigată și o jumătate de punct pentru reprizele încheiate la egalitate. La final, echipa care a înscris cel mai mare număr total de goluri este câștigătoare și primește 2 puncte. În caz de egalitate, fiecare echipă primește câte un punct.

În etapa a treia, CSO Ovidiu are parte de o deplasare lungă, în Bucovina, unde junioarele de la malul mării vor întâlni LPS Suceava (locul 4, cu 5,5p). După disputarea a doua etape, CSO Ovidiu ocupă locul 3 în clasamentul grupei, cu 6p. Din Grupa 1 Valoare mai fac parte ACS Lucian Bute Galați și HC Omer Constanța. Primele două clasate obțin calificarea la Turneul Final Valoare. Trebuie menționat că activitatea secției de handbal a CSO Ovidiu este sprijinită financiar și moral de către Primăria Orașului Ovidiu.

O altă secție ai cărei sportivi se pregătesc pentru o primă competiție importantă din actualul sezon competițional este cea de haltere. Săptămâna viitoare, la Bascov (Pitești) sunt programate să se desfășoare întrecerile Cupei României, competiție la care CSO Ovidiu participă cu opt sportivi, trei la juniori I (U20) și cinci la juniori III (9-12 ani). Tinerii halterofili constănțeni sunt pregătiți de antrenorul Eduard Simineanu. Secția de haltere a CSO Ovidiu este înființată în anul 2013, iar activitatea este susținută de către Primăria Orașului Ovidiu.

Tot în această perioadă, alte două noi secții ale CSO Ovidiu organizaează acțiuni de preselecție în rândul copiilor. Astfel, copiii dornici de mișcare, cu vârste cuprinse între 4-12 ani, sunt așteptați să participe la antrenamentele GRATUITE organizate în cadrul secției de gimnastică ritmică, sub conducerea antrenoarei Hermina Rusu. Antrenamentele au loc în sala de sport a CSO Ovidiu (str.Primăverii, nr.2A), detalii privind programul putând fi obținute la numărul de telefon 0720996880. Tot nou-înființată este și secția de baschet, care își desfășoară activitatea sub conducerea antrenoarei Simona Chiroșca. Antrenamentele de selecție (GRATUITE) au loc tot la sala CSO Ovidiu, fiind așteptați să participe copii, fete și băieți, cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani.

Mai multe detalii privind activitatea secției, pot fi obținute la numărul de telefon 0727214766.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*