Viceprimarul comunei Tuzla, reținut de procurorii DNA pentru șantaj în ziua în care primarul a fost demis

Reșit Taner. FOTO Facebook
Reșit Taner. FOTO Facebook

Situație inedită în comuna constănțeană Tuzla. La câteva ore după ce primarul a fost demis de către prefect pentru o condamnare, viceprimarul este reținut de procurorii anticorupție.

Anchetatorii spun că Reșit Taner, viceprimarul comunei Tuzla și Radu Ștefan, administrator al unei societaăți comerciale sunt acuzați de șantaj.

În ultima luna cei doi au amenințat un om de afaceri pentru a obține suma de 48.000 euro. Viceprimarul și amicul său îl amenințau pe omul de afaceri, îi alungau clienții și îi împiedicau accesul în spațiul comercial prin schimbarea încuietorilor.

Mai grav este că pe 8 septembrie 2015 Radu Ștefan l-a bătut pe afacerist. Procurorii DNA, ajutați de ofițeri de la poliția judiciară de la Serviciul de Investigații Criminale și cei de la Operațiuni Speciale i-au reținut pe cei doi pentru 24 ore.

Reșit Taner și Radu Ștefan vor fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile.

Acțiunea procurorilor anticorupție vine chiar în momentul în care viceprimarul a fost numit primar interimar. Decizia luată de Prefectul de Constanța vine ca urmare a demiterii primarului Constantin Micu. Acesta a fost deja condamnat cu suspendare pentru o serie de nereguli.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*