Viață și Sănătate: Dr. Georgiana-Elena Bajdechi de la OCH, despre intoleranța la gluten

Dr. Georgiana-Elena Bajdechi. FOTO Paul Alexe

În cadrul seriei ”Viață și sănătate”, dr. Georgiana-Elena Bajdechi, medic specialist gastroenterolog, în cadrul Ovidius Clinical Hospital (OCH), vorbește despre intoleranța la gluten – boala celiacă.

Această afecțiune autoimună este declanșată de ingestia glutenului și poate provoca daune serioase mucoasei intestinale. Persoanele cu boala celiacă trebuie să evite alimentele care conțin gluten pentru a preveni reacțiile adverse și complicațiile pe termen lung. Pentru informații mai detaliate, urmăriți prezentarea făcută de medicul specialist.

Reamintim că în cadrul Ovidius Clinical Hospital pot fi efectuate majoritatea investigațiilor pentru prevenție și a intervențiilor pentru a trata orice afecțiune din stadiu incipient. Pacienții care doresc o programare la Ovidius Clinical Hospital pot lua legătura cu spitalul la telefon (0241 480 400 și 0241 766 624), e-mail (office@ovidius-ch.ro) sau direct la adresa spitalului (Ovidiu, Constanța, DN 2A, km 202+880).

Pentru mai multe amănunte, se poate accesa site-ul www.ovidius-ch.ro.


De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*