Vergil Chițac, reacție pe Facebook după ce municipiul Constanța s-a constituit parte civilă în dosarul în care este anchetat de DNA

Primarul Constanței, Vergil Chițac. FOTO Adrian Boioglu

Primarul Vergil Chițac a reacționat pe Facebook după ce municipiul Constanța s-a constituit parte civilă în dosarul în care este anchetat de DNA.

“Astăzi, prin vot, Consiliul Local s-a constituit parte civilă în dosarul care vizează finanțarea de către Primăria Constanța, prin votul Consiliului Local, a unei etape din competiția de Formula Unu pe apă care a avut loc vara trecută pe lacul Siutghiol. Vorbim despre o etapă a unei competiții mondiale și despre o ocazie excelentă de a promova stațiunea Mamaia în plan internațional. Iată că, prin împrejurări pe care nu le pot comenta în acest moment, am ajuns într-un dosar penal!

Înțeleg votul de azi. Susțin în totalitate și sunt de acord cu poziția consilierilor locali, indiferent de culoarea politică. Consilierii au votat cum era firesc.

Opinia mea o știți și o reiterez răspicat: prejudiciul nu există, pentru că evenimentul a avut loc și s-a desfășurat cu respectarea strictă a legii!

Îmi permit un singur comentariu de amator în ale justiției pe care îl pot face pe marginea acestei situații: Legea prevede ca punctul de vedere al Consiliului Local să fie cerut la momentul în care dosarul trece de Camera preliminară, până la primul termen de judecată. Probabil pentru a prezenta mult mai clar situația celor cărora li se cere exprimarea unei opinii, prin vot. Ei bine, acest lucru nu s-a întâmplat. Mă întreb de unde vine această grabă?

Cu aceasta consider subiectul închis! Avem lucruri importante de făcut, lucrări cruciale de derulat și finalizat, toate pentru Constanța și pentru constănțeni” – Vergil Chițac.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*