Vergil Chițac despre reabilitarea rețelei termice: „Lucrările s-au desfășurat conform graficului, ba chiar mai repede decât era estimat”

Primarul Vergil Chițac a verificat progresul lucrărilor ce vizează reabilitarea rețelei termice din oraș. FOTO: Primăria Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, împreună cu societatea contractată pentru realizarea lucrărilor, directorul Termoficare Constanța, Liviu Popa, și echipa de proiect au participat marți, 25 aprilie, la o conferință de progres a lucrărilor ce vizează reabilitarea rețelei termice din oraș.

Într-un comunicat de presă remis cu această ocazie, Vergil Chițac, susține că are „vești bune pentru constănțeni”, respectiv prima etapă a proiectului de reabilitare a tronsoanelor de rețea termică primară din magistrala I de termoficare, de pe bulevardele 1 Mai și Alexandru Lăpușneanu, și breteaua de legătură între cele două magistrale, „este aproape de finalizare”.

„Lucrările s-au desfășurat conform graficului, ba chiar mai repede decât era estimat, astfel că acest proiect este finalizat în proporție de 81,62 la sută. Vestea bună este că aproximăm ca în luna iunie să fie gata, deși termenul de finalizare era în luna decembrie“, a declarat primarul Vergil Chițac.

Etapa I a proiectului presupune reabilitarea a 21,6 de km tronsoane de rețea termică din magistrala I și breteaua de legătură între cele două magistrale. Valoarea totală a proiectului: 115.405.074,99 de lei.

Tot marți, 25 aprilie, a avut loc și conferința de începere a lucrărilor în cadrul Etapei III a proiectului de modernizare a rețelelor termice din municipiul Constanța. În această etapă se vor reabilita 4,03 km traseu de conducte primare aferente a trei tronsoane de rețea termică primară și 3,025 km traseu de conducte secundare aferente unui număr de 11 puncte termice, precum și reabilitarea de vane, cămine, înlocuirea ansamblelor de contorizare a agentului termic primar și secundar, precum și montarea unei bucle de echilibrare hidraulică. Termenul de finalizare a acestei etape este 31 decembrie 2023, iar valoarea lucrărilor este de 52.206.963,17 lei.

„Înlocuirea conductelor din rețeaua de distribuție și rețeaua de transport înseamnă o diminuare însemnată a pierderilor, ceea ce va duce la reducerea costurilor, iar constănțenii vor avea o gigacalorie mai ieftină”, susțin reprezentanții Primăriei Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*