Licitația pentru noul CET a fost deblocată: Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația referitoare la procedura de achiziție de proiectare și execuție a noului CET de la Constanța

CET-ul din Constanța. FOTO Primăria Constanța

În urma respingerii de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor,  conform  art. 61, ind. 1,  din Legea nr. 101/2016, a contestației, Primăria Constanța are cale liberă pentru a stabili câștigătorul licitației privind achiziția de proiectare și execuție a noului CET.

Deschiderea deschiderea ofertelor pentru achiziția de proiectare și execuție a noului CET a fost suspendată în urma unei contestații depuse pe 06.10.2023. Același reclamant care nu a fost de acord cu procedura de achiziție de la Constanța, a depus contestație și la Arad, iar Oradea este într-o situație similară.

Din cauza acestei contestații, procedura de achiziție a fost întârziată cu 3 săptămâni. Deschiderea ofertelor pentru achiziția de proiectare și execuție a noului CET va avea loc pe 30 octombrie.

Proiectul, „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență în municipiul Constanța”, depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență vizează reducerea nivelului de dioxid de carbon din atmosferă.

Prin acest proiect se asigură construcția unei unități de producţie a energiei termice și electrice în cogenerare de înaltă eficiență în sectorul încălzirii centralizate, cu utilizarea gazului natural, cu posibilitatea viitoare de a introduce în amestec hidrogen produs din resurse regenerabile (hidrogen verde). Acesta va fi construit în curtea vechiului CET, iar capacitatea instalată în cogenerare de înaltă eficienţă pe gaz va fi de 97 MW.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*