Vergil Chițac anunță semnarea contractului de finanțare pentru etapa a II-a proiectului de modernizare a rețelei termice din Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat în seara zilei de miercuri, 9 februarie, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, semnarea contractului de finanțare pentru etapa a II-a proiectului de modernizare a rețelei termice din Constanța. Totodată el a transmis că în curând vor începe lucrările etapei întâi.

„Dragi constănțeni, sunt încântat să vă anunț că am mai făcut un pas foarte important în proiectul nostru de modernizare a sistemului de încălzire centralizată din Constanța. Am semnat contractul de finanțare ce ne va permite să implementăm etapa a doua a proiectului. Valoarea totală a acestuia este de 116 milioane de lei (inclusiv TVA), dintre care 97,8 milioane de lei o reprezintă valoarea eligibilă. Proiectul a fost depus și aprobat la finanțare în cadrul în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020”, a anunțat primarul Constanței pe Facebook.

El a precizat că în etapa a doua se reabilitează tronsoane de rețea termică primară din Magistrala II de termoficare, ce însumează 12,716 km de traseu de conducte, respectiv 25,432 km conducte, precum și reabilitarea de vane, cămine, înlocuirea ansamblelor de contorizare a agentului termic primar de la intrarea în punctele termice. Se va porni de la CET – strada Cumpenei, Dezrobirii, Soveja și străzile adiacente, zona Tomis Nord.

„De asemenea, am semnat și contractul pentru lucrările aferente primei etape a proiectului. Urmează etapa de proiectare de trei luni, apoi execuția propriu-zisă a lucrărilor în următoarele 12 luni”, a mai precizat Vergil Chițac.

Conform informațiilor oferite anterior de primarul Constanței, în prima etapă vor fi reabilitate tronsoane de rețea termică primară din Magistrala I de termoficare (Bld. 1 Mai și Bld. Alexandru Lăpușneanu) și breteaua de legătură între cele două magistrale, împreună cu reabilitarea de vane, de cămine și de înlocuirea ansamblelor de contorizare a agentului termic primar de la intrarea în punctele termice.

Valoarea totală a investiției este de 97,1 milioane lei + TVA, dintre care 95,2 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*