Vergil Chițac anunță începerea lucrărilor de reamenajare pentru cinci locuri de joacă din oraș

Pentru amenajarea fiecărui loc de joacă se vor cheltui aproximativ 500.000 de lei. FOTO: Facebook Vergil Chițac

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, începerea unor lucrări de reamenajare pentru cinci locuri de joacă din oraș. Valoarea investiției depășește 100.000 de euro pentru un loc de joacă.

„Sunt sigur că ceea ce urmează să citiți mai jos întâlnește în mare măsură așteptările pe care le aveți de la orașul nostru. Locurile de joacă și recreere pentru copii vor fi nu doar mai multe, dar urmează a fi reabilitate, modernizate, igienizate și întreținute permanent”, a scris Vergil Chițac.

Potrivit edilului, în urmă cu câteva zile a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru reamenajarea a cinci locuri de joacă, în următoarele locuri:

 • strada Cișmelei;
 • strada Pictor Nicolae Tonitza;
 • aleea Egretei (bloc AV10);
 • strada Bravilor (bloc H1);
 • strada Dionisie cel Mic (blocurile 56/58).

„Mă aștept ca în trei, patru luni să finalizăm amplasarea tuturor celor cinci spații de recreere, a spus Vergil Chițac, care a precizat că pentru amenajarea fiecărui loc de joacă se vor cheltui aproximativ 500.000 de lei.

El a mai anunțat că, în același timp, a finalizat și achiziția pentru amplasarea altor 10 locuri de joacă, dar rezultatul licitației a fost contestat de unul dintre ofertanți.

„Astfel că mai este nevoie de puțin timp, estimez una, două luni, pentru ca instanța să decidă asupra rezultatului final al procedurii”, a mai anunțat el.

Cele 10 locații în care vor fi amplasate sunt:

 • strada Arcului/ Progresului (bloc D1);
 • strada Arcului/ Liliacului;
 • strada Progresului nr. 7 (blocurile N1D și N2B);
 • bulevardul I.C. Brătianu (în zona blocului PAV6);
 • Parc Doraly;
 • Parc Poarta 6;
 • strada Solidarității/ Prieteniei (în zona blocului H1);
 • bulevardul 1 Mai (bloc H18);
 • aleea Al. Gherghel (blocurile D22/DR13);
 • strada Brizei (în zona Agrement).

„O altă veste foarte bună pe care mă bucur să v-o dau este că, dincolo de aceste 15 locuri de joacă amintite mai sus, alte 18 astfel de spații se află în acest moment în faza de proiectare. Nu în ultimul rând, am mai bifat un lucru esențial prin semnarea contractului de „Înlocuire componente deteriorate și menținere-întreținere locuri de joacă”. Ca urmare, toate locurile de joacă existente vor intra într-un proces de reparații capitale, într-un amplu proces de reabilitare, iar ulterior vor fi monitorizate zilnic și întreținute corespunzător. Un lucru excelent, în opinia mea, este acela că noul contract prevede în sarcina prestatorului și obligația igienizării locurilor de joacă. În încheiere, vreau să vă asigur că problema locurilor de joacă a fost, este și va fi tratată cu toată seriozitatea de administrația locală și, drept dovadă, acționăm în consecință”, a mai scris primarul Vergil Chițac în postarea sa de pe Facebook.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

 1. Asteptam anuntul “primarului” in legatura cu reamenajarea lucrarilor incepute si neterminate de luni si chiar ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*