Vasile Dîncu și ministrul belgian al apărării, vizită la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

Ministrul belgian al apărării și Vasile Dîncu. FOTO MApN

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit marți, 15 februarie, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, cu ministrul apărării belgian, Ludivine Dedonder, cu prilejul vizitei contingentului militar belgian, prezent la Mihail Kogălniceanu.

Agenda întâlnirii a cuprins subiecte de actualitate de pe agenda NATO și UE, în contextul evoluțiilor situației de securitate din Ucraina și din regiunea Mării Negre.

Demnitarul român a subliniat „gravitatea situației generate de invazia Federației Ruse în Ucraina, aceasta schimbând fundamental paradigma de securitate europeană și euro-atlantică”.

Ministrul român al apărării a adresat mulțumiri omologului belgian pentru dislocarea în România a contingentului de 300 militari cu tehnica din dotare, în contextul desfășurării Forței de Reacție Rapidă a NATO (NRF), ca parte a măsurilor adoptate la nivel aliat pentru consolidarea măsurilor de întărire a securității flancului estic.

În context, demnitarul român a subliniat faptul că prezența trupelor statelor europene în țările de pe flancul estic al NATO reprezintă o dovadă concretă de solidaritate europeană.

În cadrul discuțiilor, ministrul român al apărării a punctat importanța sprijinirii Republicii Moldova și Georgiei în parcursul lor european.

Un alt subiect abordat de ministrul român al apărării naționale în cadrul întâlnirii a vizat  măsurile întreprinse de România în vederea sprijinirii Ucrainei, fiind menționate operaționalizarea centrului logistic de la Suceava prin intermediul căruia ajutoarele umanitare din țară și din străinătate ajung în Ucraina, precum și procesul de management al fluxului de refugiați.

Ministrul Vasile Dîncu a salutat relaţia bilaterală foarte bună dintre România şi Belgia, punctând faptul că există premise foarte bune de a intensifica colaborarea bilaterală. De asemenea, a evidențiat cooperarea extraordinară cu Spitalul Militar din Bruxelles, implicat în tratarea pacienților români cu arsuri grave și a mulțumit omologului belgian pentru sprijinul oferit.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*