Vântul va sufla în județul Constanța cu viteze de până la 70 km/h, atenționează meteorologii

Copaci suflați de vânt. FOTO Adrian Boioglu
Copaci suflați de vânt. FOTO Adrian Boioglu

Avertizările Centrului Meteorologic Regional Dobrogea arată că astăzi vântul va sufla trecător, în rafale de 35 – 40 km/h, dar în data de 29 octombrie se va intensifica, în intervalul 12:00 – 21:00, pe arii extinse, în rafale cu viteze ce se vor încadra între 50 – 70 km/h.

În continuare, în intervalul 29 octombrie ora 21:00 – 30 octombrie ora 23:00, vântul va prezenta rafale de 65 – 75 km/h, pe anumite intervale atingând chiar 90 km/h. De asemenea, în intervalul 30 octombrie ora 23:00 – 31 octombrie ora 18.00, vântul va prezenta intensificări locale, cu rafale de până la 65 km/h. În perioada intensificărilor de vânt vor fi ploi slabe, în prima parte a zilei de astăzi în cantităţi care nu vor depăşi 15 – 20 l/mp.

În acest sens, Primăria municipiului Constanţa informează constănţenii că reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi din cadrul Direcției Gestionare Servicii Publice sunt pregătiţi să intervină cu 4 echipaje de alpinişti şi ţapinari.

Rugăm constănțenii să nu staționeze autovehiculele în dreptul copacilor sau al crengilor uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora. De asemenea, facem apel către constănțeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:
• Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;
• Dispecerat Serviciul Gestionare Spații Verzi – 0722545366.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*