USR PLUS se va opune categoric construirii blocurilor pe plaja de la Năvodari

USR PLUS se va opune categoric construirii blocurilor pe plajă. FOTO USR PLUS

Consilierii locali ai USR PLUS din Năvodari au anunțat că vor vota împotriva proiectelor de hotărâre ce privesc construirea blocurilor pe plajă.

Ședința de Consiliu Local de marți, 29 iunie, are pe ordinea de zi câteva proiecte care nu se încadrează în viziunea de dezvoltare pe care USR PLUS și-o dorește pentru Năvodari.

Ei spun că nu sunt de acord cu nesfârșitele derogări de la Planul Urbanistic General, votate ani la rândul „în favoarea lăcomiei dezvoltatorilor” și arată că toate aceste derogări au adus Mamaia Nord la haosul urbanistic „pe care suntem nevoiți să-l suportăm în prezent”: blocuri foarte apropiate unele de celelalte, lipsa spațiilor verzi, utilități nefuncționale, lipsa parcărilor etc.

„De-a lungul anilor, dezvoltarea imobiliarelor rezidențiale nu a făcut decât să transforme Mamaia Nord dintr-o stațiune cu un potențial turistic balnear uriaș, într-un cartier al Năvodariului, unde se practică vara turismul la negru, în restul anului devenind un veritabil cartier fantomă. Primăria trebuie să înceteze cu construirea de noi spații de cazare și de locuințe și să se gândească cum să atragă investitori în obiective turistice balneare și de agrement, care să creeze afaceri noi și locuri de muncă tot timpul anului și să crească atractivitatea zonei”, a declarat Petre Enciu, președintele USR PLUS Năvodari.

Astfel, reprezentanții formațiunii politice au anunțat că nu sunt de acord cu construirea blocurilor pe plajă, iar consilierii vor vota împotriva PUZ-ului P+7, al cărui beneficiar este Arafura SRL, precum și împotriva PUZ-ului P+10, beneficiar Somaco Construct SRL.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*