USR-PLUS dorește înființarea de perdele rutiere cu finanțare nerambursabilă pe drumurile județene din Constanța

USR-PLUS dorește înființarea de perdele rutiere

USR-PLUS a anunțat că dorește înființarea de perdele rutiere cu finanțare nerambursabilă pe drumurile județene din Constanța, fiind vorba de derularea acestui proiect pe o lungime de peste 100 de kilometri.

Edward Nedelcu, consilier județean USR PLUS, inițiatorul proiectului, a explicat care este stadiul acestei inițiative.

“Am făcut deja primii pași pentru realizarea proiectului de înființare a perdelelor rutiere de o parte și de alta a drumurilor județene. Mai exact, au fost identificate zonele cu sectoarele de drum eligibile, inclusiv din punct de vedere patrimonial, pentru care putem să obținem finanțare din fonduri europene nerambursabile. Avem în total, pentru această primă fază a proiectului, o lungime totală de 102 km pe care urmează să-i prindem în proiect”, a spus Nedelcu.

El a explicat că acest proiect va fi derulat într-o primă fază pe sectoarele de drum cele mai grav afectate de troinele de zăpadă viscolită.

“Obiectivul acestui demers îl reprezintă o campanie pe termen lung de înființare a perdelelor rutiere formate din plante specifice, arbori și arbuști, de o parte și de alta a drumurilor județene, începând în prima fază cu sectoarele de drum cele mai grav afectate de troienele de zăpadă viscolită. În plus, perdelele rutiere vor asigura o distribuție mai bună și echilibrată a umidității pentru terenurile agricole din apropiere, creșterea suprafeței de spații verzi plantate la nivel județean, creșterea calității aerului și absorbția poluanților, îmbunătățirea aspectul estetic al peisajului.” a declarat Edward Nedelcu, consilier județean USR PLUS, inițiatorul proiectului.

Edward Nedelcu a menționat că USR-PLUS are în plan și alte proiecte la nivel  județean.

“Ideile noastre nu se opresc aici. Avem aproape finalizate și și voi depune în curând, alte proiecte de investiții la nivel județean printre care programul “O masă caldă pentru elevi”, un proiect pilot pentru județul Constanța, dar și un proiect legat de reglementarea infrastructurii transportului public intrajudetean.” a completat co-președintele USR PLUS Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. USR+ nu este in stare sa aranjeze impreuna cu “prietenii” lor (si ai nostri) infrastructura rutiera din fonduri nerambursabile. Iata ca au trecut mai bine de 31 de ani si NU EXISTA sosele ca lumea intre regiunile tarii si chiar local, cozile pe Valea Prahovei sunt legendare, ca si accidentele. In schimb ne batem capul cu perdelele forestiere, dupa care vom spune ca n-au ramas bani pentru soselele, care si asa sunt furate pe jumatate si necesita reparatii in mai putin de un an de bine ce sunt facute.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*