Urmăriri pe străzile din Constanța și percheziţii la persoane implicate în contrabanda cu produse din tutun

Unul dintre suspecți a fugit, iar celălalt a rămas pe loc. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au descoperit peste 7.000 pachete de țigări de contrabandă la doi cetățeni români bănuiți că sunt implicați în activități de contrabandă cu țigări

În data de 24 aprilie, în urma activităților informativ-operative, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere al Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au depistat doi cetățeni români, A.C. și G.N., în timp ce desfășurau activități de comercializare a produselor din tutun pe o stradă din municipiul Constanţa.

La intervenția polițiștilor de frontieră, unul dintre bărbaţi, A.C., în vârstă de 46 de ani, nu s-a suspus somării acestora, a urcat în autoturism și a plecat în viteză, pe străzile din zonă. Poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea şoferului care a oprit pe o stradă lăturalnică unde a abandonat maşina. Totodată, în urma verificării autoturismului ce aparţinea celuilalt cetăţean român, G.N., în vârstă de 62 de ani, au fost descoperite în portbagaj 1.000 de pachete cu țigări de contrabandă, marca Marble.

În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră au extins cercetările şi au fost puse în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, pe raza judeţului Constanța, emise de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța – Secția penală, la locațiile folosite de către A.C., unde existau suspiciuni că sunt depozitate ţigări de contrabandă.

În urma activităților desfășurate, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea totală de 7.132 pachete cu țigări de contrabandă, mărcile Ashima și Marble, în valoare de aproximativ 71.320 lei și au fost indisponibilizate trei autoturisme, mărcile Volkswagen Passat, Hyundai Accent și Volkswagen Golf.

În cauză, cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului învestit din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*