Universitatea Ovidius din Constanța premiază excelența în domeniul cercetării

Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC
Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) organizează miercuri, 21 aprilie, de la ora 13.00, în Sala Senatului, din Campus, cea de-a VI-a ediție a Galei Excelenței în Cercetare, eveniment în cadrul căruia vor fi recompensate rezultatele cadrelor didactice implicate în cercetarea științifică și creație artistică.

Potrivit UOC, acesta este cel de-al doilea eveniment din seria acțiunilor pe care instituția le organizează pentru a celebra dubla aniversare din acest an, 31 de ani de la înființare și 60 de ani de învățământ superior constănțean.

Conform programului, Gala Excelenței în Cercetare se va desfășura în format hibrid, în sala de festivități urmând a fi prezenți reprezentanții conducerii universității și cei 19 laureați, în vreme ce comunitatea academică va participa online, pe platforma Microsoft Teams a instituției.

„Evaluarea performanței a fost realizată în baza criteriilor și indicatorilor validați la nivel internațional în baza impactului publicațiilor științifice, a brevetelor de invenție sau creațiilor artistice ori al performanței sportive și au fost acordate premii, cadrelor didactice din facultăți și un premiu distinct, pentru cercetătorul anului din Universitatea Ovidius”, a precizat prof. univ. dr. Mihai Gîrțu, prorector pentru Cercetare și Inovare.

Premiile anului 2021 sunt în cuantum valoric a câte 250 de euro, fiecărui cadru didactic urmând să îi fie decontate cheltuieli realizate în scopul cercetării sau activității profesionale, conform regulamentului.

În acest an, premiul Cercetătorul anului, din Universitatea Ovidius din Constanța, a fost acordat prof. univ. dr. Eduard-Marius Crăciun, pentru rezultatele excepționale în domeniul modelării matematice a propagării fisurilor în materiale, a termoelasticității corpurilor și a biomecanicii oaselor.

Pe baza criteriilor de evaluare, laureații din acest an ai Galei Excelenței în Cercetare, în ordine alfabetică a facultăților, sunt:

 • Facultatea de Arte – Conf. univ. dr. Laura Sînziana Cuciuc Romanescu;
 • Facultatea de Construcții – Conf. univ. dr. Constantin Buta;
 • Facultatea de Drept și Științe Administrative – Prof. univ. dr. Mihaela Rus, Asist. univ. dr. Tănase Tasențe;
 • Facultatea de Educație Fizică și Sport – Prof. univ. dr. Alin Larion;
 • Facultatea de Farmacie – Prof. univ. dr. Ticuța Negreanu-Pîrjol;
 • Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă – Prof. univ. dr. Eduard-Marius Crăciun;
 • Facultatea de Istorie și Științe Politice – Lect. univ. dr. Mihaela-Ștefania Ivănescu, Prof. univ. dr. Daniel Flaut;
 • Facultatea de Litere – Conf. univ. dr. Estella Antoaneta Ciobanu;
 • Facultatea de Matematică și Informatică – Prof. univ. dr. Constantin Costara;
 • Facultatea de Medicină – Conf. univ. dr. Emma Gheorghe;
 • Facultatea de Medicină Dentară – Prof. univ. dr. Gheorghe Raftu;
 • Facultatea de Psihologie și Științele Educației – Lect. univ. dr. Claudia Sălceanu;
 • Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie – Prof. univ. dr. Gabriela Stanciu;
 • Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole – Prof. univ. dr. Dan Cogălniceanu;
 • Facultatea de Științe Economice – Prof. univ. dr. Elena Condrea;
 • Facultatea de Teologie – Lect. univ. dr. Tudor Cosmin Ciocan;
 • Departamentul de Cercetare și Inovare – Nicolae Dobrin;

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*