Universitatea Ovidius din Constanța organizează un seminar studențesc pe teme de Comunicații mobile şi Cybersecurity

Universitatea „Ovidius” Constanța. FOTO UOC

Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) a Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează în parteneriat cu Orange Romania, membru al Grupului Consultativ al FMI, o nouă serie de workshop-uri care se vor derula în perioada 8 aprilie-3 iunie 2021, în cadrul unui seminar studențesc destinat viitorilor informaticieni, dar şi pasionaților de acest domeniu.

Potrivit lect. univ. dr. Gabriela Badea, Prodecanul Facultății de Matematică şi Informatică, întâlnirile care sunt organizate pentru al doilea an consecutiv, vor fi susținute săptămânal de către experți ai Orange România, într-o maniera online pe platforma MS Teams pe linkul: http://bit.ly/Orange_UOC.

Conform calendarului, primul workshop, „Introducere în rețele de telecomunicații-Arhitectura rețelei de telecomunicații mobile. Evoluție. Servicii de bază”, prezentat de Gabriel Papuc, este organizat joi, 8 aprilie, de la ora 14.00, iar pe 16 aprilie, ora 14.00 este programat evenimentul „Q&A-Cybersecurity”, susținut de Ioan Constantin.

„Studenții care au parcurs deja module de securitate cibernetica in cadrul proiectului „Proinfo – pregătirea resursei umane pentru informatica” sunt invitați să completeze un formular până la data de 9 aprilie 2021, pentru a pune întrebări la care vor răspunde experții Orange în cadrul evenimentului Q&A”, a precizat lect. univ. dr. Gabriela Badea, prodecanul Facultății de Matematică şi Informatică.

Ciclul de seminarii continuă pe 22 aprilie, de la ora 14.00 cu tema „Introducere în rețele 5G, caracteristici generale și implementare. Studii de caz”, susținut de Marius Iordache; 29 aprilie, ora 14.00, „Rețele wireless în spectru deschis” – Al. Oprea şi 13 mai 2021, ora  14.00, „Tehnici de virtualizare” – Mihai Huica.

Apoi pe 20 mai, ora  14.00 „Aplicații in domeniul IoT. Servicii”, temă prezentată de Dorian Drăghici şi se încheie pe 3 iunie cu tema „Securitate Cibernetică Operațională”, prezentată de Ioan Constantin, tot de la ora 14.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*