Universitatea Ovidius din Constanța lansează cea de-a VII-a ediție a celei mai mari competiții de antreprenoriat studențesc din regiune, Edu-Tech Solutions Teams

Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhivă
Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhivă

Universitatea Ovidius din Constanța lansează miercuri, 11 octombrie 2023, cea de-a VII-a ediție a concursului de modele de afaceri Edu-Tech Solutions Teams, organizat în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2023-F-0124 – Dezvoltarea sustenabilă a Societății Antreprenoriale Studențești Ovidius Innovation Center – OICSAS.

Evenimentul va avea loc în Aula B a UOC (Bd. Mamaia, nr. 124), începând cu ora 11.00, și are drept scop stimularea echipelor interdisciplinare de tineri să dezvolte idei de afaceri inovative care să abordeze nevoile regiunii de Sud-Est a României, cu accent asupra domeniilor de specializare inteligentă și smart city.

„Acest program se adresează studenților de la toate cele 16 facultăți ale UOC și reprezintă o oportunitate deosebită pentru aceștia în a-și dezvolta abilitățile inovatoare și a-și cultiva spiritul antreprenorial, învățand și colaborând cu cei mai buni profesioniști”, precizează conf. univ. dr. Dragoș Sburlan, directorul proiectului.

Concursul se desfășoară până în luna decembrie 2023 și beneficiază de susținerea mentorilor din sectorul privat și academic, care oferă îndrumare echipelor participante până în etapa finală. Câștigătorii acestei ediții vor beneficia de premii atractive finanțate prin intermediul proiectelor FDI, precum și prin sprijinul oferit de Innovation Labs și sponsori.

Competiția Edu-Tech Solutions Teams face parte din viziunea Universității Ovidius din Constanța de a deveni o universitate antreprenorială și un motor de dezvoltare durabilă în regiunea Dobrogei. Până în prezent, competiția a atras participarea a mai mult de 1200 de studenți, oferindu-le acces la peste 130 de ateliere și module digitale, prin intermediul a mai mult de 30 de conferințe și workshop-uri.

Proiectul CNFIS-FDI-2023-F-0124 – Dezvoltarea sustenabilă a Societății Antreprenoriale Studențești Ovidius Innovation Center – OICSAS urmărește să continue și să consolideze cultura antreprenorială în UOCși a primit o finanțare în valoare de 125.000 de lei prin Fondul de Dezvoltare Instituțională (FDI) 2023 al Ministerului Educației.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*