Universitatea Ovidius din Constanța a încheiat prima sesiune de admitere pentru anul universitar 2023-2024

Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC
Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC

În sesiunea de admitere din luna iulie pentru anul universitar 2023-2024 s-au înmatriculat peste 4300 de candidați la programele universitare de licență și master în cadrul celor 16 facultăți ale Universității Ovidius din Constanța (UOC).

„La sesiunea de admitere din această vară 8250 de tineri și-au depus dosarele la facultățile UOC, universitatea noastră înregistrând un număr record de candidați raportat la ultimii cinci ani. Și în ceea ce privește candidații români de pretutindeni, UOC a înregistrat cel mai mare număr de studenți înmatriculați, comparativ cu sesiunile de admitere din 2019, până în prezent. Această creștere a numărului de candidați care aleg să studieze la UOC confirmă faptul că universitatea noastră se află pe locul întâi în opțiunea tinerilor la nivel regional, și printre primele din țară, oferindu-le acestora servicii educaţionale de calitate, cu programe de studiu adaptate cerințelor pieței muncii”, precizează rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu. 

Pentru admiterea din luna septembrie, UOC scoate la concurs aproximativ 2000 de locuri la cele 81 de programe de studii universitare de licență, circa 1750 de locuri pentru cele 59 de programe universitare de master și peste 110 de locuri la cele 7 școli doctorale, cu 8 domenii de studii de doctorat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*