Universitatea Ovidius din Constanța a încheiat prima sesiune de admitere pentru anul universitar 2022 – 2023

Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC
Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC

Peste 3.800 de candidați au ales să își continue studiile la programele universitare de licență și master în cadrul celor 16 facultăți ale Universității Ovidius din Constanța (UOC).

„La sesiunea de admitere din această vară, Universitatea Ovidius din Constanța a înregistrat cifre similare celor de anul trecut și avem domenii, precum cele medicale, care se bucură de o creștere față de 2021. De asemenea, UOC a înregistrat un record al înmatriculărilor candidaților români de pretutindeni, în prima sesiune de admitere din acest an. Astfel, numărul celor înmatriculați în sesiunea iulie 2022 a depășit cifra candidaților înmatriculați în ambele sesiuni de admitere din 2021. Totodată, anul acesta avem mai multe solicitări din partea candidaților internaționali, care vizează, în special, domeniile tehnice. Numărul mare de tineri care aleg să studieze la programele universitare de licență și master ale facultăților din cadrul UOC confirmă poziția importantă pe care universitatea noastră o ocupă în peisajul academic românesc, ceea ce ne bucură și ne motivează, în același timp”, precizează rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.

Potrivit sursei citate, pentru admiterea din luna septembrie UOC scoate la concurs peste 2200 de locuri la cele 77 de programe de studii universitare de licență, mai mult de 1700 de locuri pentru 59 de programe universitare de master și peste 80 de locuri la cele 5 școli doctorale, cu 8 domenii de studii de doctorat.

Toate informațiile legate de admiterea 2022 la UOC pot fi accesate la http://admitere.univ-ovidius.ro/, dar și pe site-urile facultăților.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*