Universitatea Ovidius a participat la un eveniment internaţional, de mare anvergură, destinat instituţiilor din învăţământul superior

Universitatea Ovidius scoate la concurs peste 3.700 de locuri la programele de licență și master

În perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2021, Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) a participat la o nouă ediţie a EAIE Community Exchange: Virtual Conference & Exhibition, evenimentul fiind organizat exclusiv în mediul online, informează conf.univ.dr. Cristina Duhnea.

Potrivit sursei citate, manifestarea a fost organizată de către Asociația Europeană pentru Educație Internațională (EAIE), veritabil centru european pentru expertiză, rețele și resurse în internaționalizarea învățământului superior, şi a reunit peste 2000 de participanţi din nu mai puţin de 70 de ţări.

„Este deja o tradiție să participăm la astfel de evenimente Business to Business. Față de târgurile clasice, la care ne prezentam oferta educațională și interacționam cu potențialii candidați, în cadrul conferințelor de acest gen punem şi bazele unor colaborări de dimensiuni mai mari, în care putem include atât schimburile de studenţi şi cadre didactice, cât şi scrierea, depunerea şi implementarea unor proiecte comune de cercetare, şcoli de vară, conferinţe, etc. Printre primele rezultate cuantificate de UOC, în urma participării la #EAIE2021, se vor număra noile parteneriate educaţionale şi de cercetare ce vor fi semnate cu o parte dintre instituţiile cu care am purtat discuţii de-a lungul săptămânii trecute, în funcţie de domeniile de interes ale fiecărei părţi implicate”, precizează conf.univ.dr. Cristina Duhnea.

Participarea în cadrul evenimentului a făcut parte din activitățile proiectului Intensificarea și diversificarea inițiativelor de internaționalizare în Universitatea Ovidius din Constanța – educație și cercetare într-un mediu multicultural internațional (INTENS-O II), cod CNFIS-FDI-2021-0387, unul dintre cele șase proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională, ce are o valoare totală de 332.500 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*