Unitatea 2 a CNE Cernavodă va fi oprită pentru a fi pregătită de iarnă

CNE Cernavodă. FOTO cne.roCNE Cernavodă. FOTO cne.ro

Societatea Națională Nuclearelectrica SĂ (“SNN”) anunță că a adoptat proactiv decizia de a opri programat și controlat Unitatea 2 CNE Cernavodă.

 

Acest lucru se va întâmpla în seară zilei de 7 decembrie în scopul efectuării unor lucrări preventive de verificare și control și eventual intervenții punctuale asupra sistemelor Unității 2 în vederea îmbunătățirii fiabilității sistemelor pe perioadă de iarnă, în conformitate cu programul de mentenanța preventivă.  Conform standardelor de securitate nucleară, astfel de intervenții proactive și controlate se pot efectuă numai cu reactorul în stare oprită. Efectuarea verificării și intervențiilor punctuale nu va avea niciun impact advers asupra securității nucleare, a personalului de exploatare, populației sau mediului înconjurător.

Repornirea unității și resincronizarea la Sistemul Energetic Național vor avea loc după efectuarea și finalizarea testelor și eventualelor intervenții care se impun în astfel de situații, în conformitate cu procedurile centralei.

Adauga valoare acestui articol "Unitatea 2 a CNE Cernavodă va fi oprită pentru a fi pregătită de iarnă"

Ai ceva de spus?

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*


Inline
Constanta News
Inline
Constanta News