Unitatea 2 a CNE Cernavodă va fi oprită pentru a fi pregătită de iarnă

CNE Cernavodă. FOTO cne.ro
CNE Cernavodă. FOTO cne.ro

Societatea Națională Nuclearelectrica SĂ (“SNN”) anunță că a adoptat proactiv decizia de a opri programat și controlat Unitatea 2 CNE Cernavodă.

 

Acest lucru se va întâmpla în seară zilei de 7 decembrie în scopul efectuării unor lucrări preventive de verificare și control și eventual intervenții punctuale asupra sistemelor Unității 2 în vederea îmbunătățirii fiabilității sistemelor pe perioadă de iarnă, în conformitate cu programul de mentenanța preventivă.  Conform standardelor de securitate nucleară, astfel de intervenții proactive și controlate se pot efectuă numai cu reactorul în stare oprită. Efectuarea verificării și intervențiilor punctuale nu va avea niciun impact advers asupra securității nucleare, a personalului de exploatare, populației sau mediului înconjurător.

Repornirea unității și resincronizarea la Sistemul Energetic Național vor avea loc după efectuarea și finalizarea testelor și eventualelor intervenții care se impun în astfel de situații, în conformitate cu procedurile centralei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*