Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Național, după deconectarea automată

Centrala Nucleară de la Cernavodă. FOTO Adrian Boioglu
Centrala Nucleară de la Cernavodă. FOTO Adrian Boioglu

Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost resincronizata la Sistemul Energetic National (“SEN”), luni, 31 august, în jurul orei 07.00, după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, se deconectase automat după apariția unei disfuncționalități.

Potrivit SN Nuclearelectrica SA, Unitatea 2 s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în dimineața zilei de vineri, 29 august, din cauza apariției unei disfuncționalități în partea clasică a unității, fără impact pe partea nucleară.

„Lucrările de remediere și deconectarea automată a Unității 2 de la SEN nu au avut impact asupra securității nucleare, personalului, populației și mediului înconjurător, acestea realizându-se în conformitate cu procedurile aplicabile ale centralei”, au precizat reprezentanții SNN.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*