OCPI Constanța a încheiat contracte cu 38 de unități administrativ-teritoriale din cele 45 eligibile

OCPI Constanța

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanța a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 38 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din cele 45 eligibile. Suma totală alocată pentru înscrierea proprietăților din județul Constanța în evidențele de cadastru și carte funciară, în anul 2021, este de 6.062.000 de lei. Lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale  Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Constanța.

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale au încheiat contracte de finanțare cu OCPI Constanța, conform listei atașate.

Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care au semnat contracte de finanțare cu OCPI Constanța. trebuie să găsească prestatori până la data de 19 noiembrie 2021. ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.

În anul 2021, fiecare UAT poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

În prezent, din totalul de 70 UAT-uri din județul Constanța, au fost cadastrate în proporție de sută la sută 2 comune (Gârliciu și Ghindărești),  iar în alte 31 localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor.

Lista UAT-urilor care au încheiat contracte de finanțare (VII) PNCCF

1ADAMCLISI
2ALBESTI
3ALIMAN
4BANEASA
5BARAGANU
6CERNAVODA
7CHIRNOGENI
8CIOBANU
9COMANA
10CORBU
11COSTINESTI
12CRUCEA
13DOBROMIR
14DUMBRAVENI
15EFORIE
16FANTANELE
17GRADINA
18HARSOVA
19ION CORVIN
20LIMANU
21LIPNITA
22MANGALIA
23MEDGIDIA
24MERENI
25MURFATLAR
26NAVODARI
27NEGRU VODA
28OLTINA
29OVIDIU
30PANTELIMON
31PECINEAGA
32POARTA ALBA
33RASOVA
34SARAIU
35SEIMENI
36TARGUSOR
37TECHIRGHIOL
38TOTRTOMAN

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*