Unitatea 2 a Centralei Nuclear – Electrice Cernavodă funcționează cu putere redusă

CNE Cernavodă. FOTO cne.ro
CNE Cernavodă. FOTO cne.ro

SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) a anunțat că Unitatea 2 a CNE Cernavodă functionează, din data de 15 octombrie, începând cu ora 13:00, la putere redusă.

Măsura a fost luată pentru efectuarea unor lucrări de reparație la un rezervor aferent grupului turbogenerator (partea clasica a centralei). Lucrările de reparație se pot efectua numai cu o reducere de putere a reactorului Unității 2.

Potrivit reprezentanților SN Nuclearelectrica SA, se estimează că Unitatea 2 va funcționa la putere redusa (cca 300-350 MW) pentru o perioada de 12 ore.

Reducerea de putere controlata și realizarea lucrărilor se vor efectua in deplina siguranță și în conformitate cu procedurile specifice ale centralei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*