FOTO Zi mare pentru orașul Ovidiu. La Sulmona – Italia a avut loc contrasemnarea documentului de înfrățire între cele doua orașe

La Sulmona, Italia a fost semnatul documentul de înfrățire cu orașul Ovidiu. Ceremonia a fost prezidata de primarul din Sulmona, Annamaria Casini. Delegatia din Ovidiu a fost reprezentata de primarul George Scupra si viceprimarul Doru Cumpanasu. FOTO Primăria Ovidiu

În primăvara lui 2017, la Ovidiu se semna documentul de înfrățire a localității cu orașul Sulmona, ambele având în comun pe marele poet Publius Ovidius Naso: primul îi poartă numele și i-a fost gazdă, cealălalt i-a fost loc natal. Pe 20 noiembrie, la Sulmona, Italia a fost semnatul documentul de înfrățire între cele două orașe.

Ceremonia a fost prezidata de primarul din Sulmona dna. Annamaria Casini, cea care a fost prezentă în Ovidiu în această vară la sărbătoarea orașului, dedicată marelui poet. Delegatia din Ovidiu a fost reprezentată de primarul George Scupra și viceprimarul Doru Cumpănașu. La eveniment a participat și dl. Gheorghe Milosanu, ministru delegat al Romaniei la Ambasada Romana din Italia.

Cu această ocazie a fost stabilit și calendarul de evenimente culturale care vor avea loc în anul 2018 în parteneriat între cele 2 orașe. Unul din proiecte constă în realizarea unei tabere de creație în orașul Ovidiu în parteneriat cu primăria Sulmona , unde vor participa studenți ai facultăților de arte din Europa, pe tema ovidiană în cadrul bimilenarei ovidiene.

Discursul primarului din Ovidiu a fost încheiat cu un citat din primarul orașului Sulmona în anul 1887 cu ocazia inaugurării statui poetului Ovidius Publius Naso în orașul Constanta: ,, Venerează-i memoria, iubește-i mormântul! Ovidiu, romanul, este al meu, dar și al tău. Noi i-am dat naștere și voi îi păstrați rămășitele pamântești. Gloria ne este comuna!”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*