Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost sincronizată la Sistemul Energetic Național după lucrările de mentenanță

Sincronizarea Unității 1 CNE Cernavodă la Sistemul Energetic Național. FOTO SNN

SN Nuclearelectrica SA a anunțat miercuri, 29 iunie, că lucrările aferente opririi planificate a Unității 1 CNE Cernavodă au fost finalizate, iar Unitatea 1 a fost sincronizata la Sistemul Energetic Național în data de 28 iunie, atingând puterea nominala în cursul acestei zile.

Unitatea 1 a intrat în programul de oprire planificată în data de 8 mai 2022, în vederea efectuării lucrărilor de mentenanță planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate. În perioada opririi planificate s-au efectuat activități din următoarele programe:

  • Programul de mentenanță preventivă;
  • Programul de mentenanță corectivă;
  • Programul de inspecții;
  • Programul de testări obligatorii pe perioada opririlor planificate;
  • Programul de implementare modificări de proiect.

Lucrările au fost executate în condiții de siguranță pentru personalul centralei, public și mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă si cu respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*