Unitatea 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost repornită după remedierea scurgerii agentului de răcire

CNE Cernavodă. FOTO cne.ro
CNE Cernavodă. FOTO cne.ro

S.N. Nuclearelectrica SA a anunțat că Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost reconectata la Sistemul Energetic în data de 24 septembrie, ora 21:31, după finalizarea lucrărilor de remediere.

Potrivit reprezentanților SNN, Unitatea 1 a fost oprită controlat în dimineața zilei de 18 septembrie în vederea efectuării unor lucrări de reparație a unor neetanșeități – scurgere minoră de agent de răcire, din sistemul primar de transfer al căldurii al reactorului Unității 1.

Conform procedurilor specifice ale CNE Cernavodă, efectuarea lucrărilor de remediere se poate realiza numai cu Unitatea în stare oprită.

„Oprirea controlată nu a avut impact asupra securității nucleare, personalului, populației și mediului înconjurător, lucrările de remediere fiind realizate în conformitate cu procedurile aplicabile în astfel de situații“, au precizat reprezentanții S.N. Nuclearelectrica SA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*