Un turist chinez s-a înecat la Mangalia. Prietenii victimei au anunțat autoritățile după 2 ore

Mașina SMURD pe faleză, plajă. FOTO Adrian Boioglu

Numărul persoanelor înecat sezonul acesta pe litoral continuă să crească. Ultima victimă este un turist chinez care și-a pierdut viața în seara de 20 iulie, pe plaja din Mangalia. Bărbatul a dispărut după ce a intrat în apă, dar prietenii săi au anunțat autoritățile de abia după două ore.

Alerta s-a dat în jurul orei 21.00, pe plaja din dreptul hotelului Belvedere din Mangalia, pompierii ISU Dobrogea intervenind cu o ambarcațiune în zona hotelului Belvedere. Prietenii dispărutului, un bărbat de 30 de ani, cetățean chinez, l-au văzuseră ultima dată în jurul orei 19.00 intrând în mare și inițial au crezut că a ieșit din apă și nu s-au văzut. Drept urmare,  și l-au căutat inițial pe la hotel, apoi pe la terase și de abia apoi au rugat pe cineva de pe plajă să sune la 112.

În jurul orei 22.30, bărbatul a fost găsit plutind în golf, la aproximativ 30 de metri de mal, fără semne vitale. A fost transportat la mal, iar un echipaj medical al SAJ Constanța a început protocolul de resuscitare, dar fără succes, turistul fiind declarat decedat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*