Un tânăr din Mali a fost depistat la frontiera cu Bulgaria, încercând să intre ilegal în România

Tânărul din Republica Mali a fost predat autorităților bulgare. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, un cetățean din Republica Mali care a încercat să intre ilegal în România din R. Bulgaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Persoana în cauză a fost predată autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 8 ianuarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, județul Constanța, au depistat în zona trecerii cu bacul o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării.

Deoarece persoana în cauză nu îşi justifica prezenţa în zonă, aceasta a fost condusă la sediul Sectorului Poliției de Frontieră, pentru cercetări.
Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că cel în cauză este un cetăţean din Republica Mali, în vârstă de 28 de ani. Acesta a declarat că intenţiona să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie încheiat între cele două state, bărbatul în cauză fiind predat autorităţilor din ţara vecină, pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale care se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*