Un șofer care a intrat cu mașina în gardul unui imobil din Techirghiol ar fi consumat substanțe psihoactive. Pentru că nu a fost testat după accident este cercetat modul de acțiune al polițiștilor de la fața locului

Un șofer care a intrat cu mașina în gardul unui imobil din Techirghiol ar fi consumat substanțe psihoactive, a anunțat IPJ Constanța, care a precizat că este cercetat modul de acțiune al polițiștilor de la fața locului deoarece conducătorul auto nu a fost testat după accident pentru consum de alcool și droguri.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 7 ianuarie a.c., în jurul orei 07.45 polițiști din cadrul Poliției Orașului Techirghiol au fost sesizați cu privire la faptul că, pe D.N. 38, s-ar fi produs o tamponare, respectiv un autovehicul ar fi lovit gardul unui imobil.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă.

Evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime omenești, ci doar cu pagube materiale.

“În aceste condiții, conducătorul auto nu a fost testat cu aparatul etilotest și cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

În cauză vor fi efectuate verificări prin Biroul Control Intern al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, privind modul de exercitare al serviciului, fața de polițiștii care au fost la fața locului.

În cauză cercetările au fost preluate de Serviciul Rutier, iar conducătorul auto a fost condus la sediu.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana urmând a fi  condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise” – IPJ Constanța.

În cauză, a fost întocmit dosar penal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*