Un șofer a trecut pe culoarea roșie a semaforului pentru a scăpa de polițiștii care îl urmăreau și a fost prins într-o parcare  

Sediul Parchetul Tribunalului si Judecatoriei Constanta. FOTO Catalin Schipor

Un șofer a trecut pe culoarea roșie a semaforului pentru a scăpa de polițiștii care îl urmăreau și a fost prins într-o parcare. El avea permisul suspendat și a fost arestat la domiciliu.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, la data de 02.04.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.04.2024, până la data de 01.05.2024 inclusiv, a inculpatului C.P., cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 2 din C. pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. pen.

“În concret, s-a reţinut că la data de 07.11.2023, în jurul orei 18:20, inculpatul C.P. a condus o autoutilitară pe DN3, în localitatea Valu lui Traian, în timp ce avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Ulterior, după punerea în mişcare a acţiunii penale în cauza în care era cercetat, la data de 25.03.2024, în jurul orei 00:50, inculpatul a condus un autoturism pe o stradă din municipiul Constanţa, ocazie cu care a traversat o intersecţie fără a respecta culoarea roşie a semaforului. Nu a respectat apoi nici semnalele de oprire efectuate de lucrătorii de poliţie ce au constatat contravenţia, continuându-şi deplasarea. Observând că este urmărit de o autospecială de poliţie, inculpatul a mărit viteza de deplasare şi a oprit ulterior într-o parcare, unde a coborât de la volan şi a încercat să fugă, fiind însă prins de agenţii de siguranţă publică. În cadrul primelor verificări s-a constatat că inculpatul avea în continuare suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

La data de 02.04.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a respins propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.04.2024, până la data de 01.05.2024 inclusiv, a inculpatului C.P.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a formulat contestaţie împotriva măsurii arestului la domiciliu” – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Cercetările sunt efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliției Municipiului Constanţa – Secția 2, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*