Un șofer a fost reținut pentru că s-a urcat la volan deși avea suspendat dreptul de a conduce și a refuzat recoltarea de probe biologice

Șofer reținut. FOTO IPJ Constanța

Un șofer a fost reținut pentru 24 de ore pentru că a urcat la volan deși avea suspendat dreptul de a conduce și a refuzat recoltarea de probe biologice.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 17 noiembrie, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 39 de ani, bănuit de comiterea a două infracțiuni la regimul circulației rutiere.

La data de 16 noiembrie, acesta ar fi condus un autoturism, pe bulevardul Republicii din stațiunea Eforie, având anulată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice din anul 2019.

Bărbatul a refuzat testarea cu apartul etilotest, cât și testarea cu aparatul din dotare, pentru stabilirea indiciilor cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Ulterior, a fost condus la spital, unde a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge și a consumului unor substanțe interzise.

Bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Ulterior, a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere legală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*